Zen 4 men

Dappere mannen, stap even uit je ‘comfortzone’, probeer iets nieuws en ga eens naar een yogales!

Lees hieronder waarom….

Yoga wordt door veel mensen gezien als iets wat typisch voor vrouwen is.

Mannen doen niet aan yoga; Wat je vooral hoort is: “Yoga is niets voor mij”!
Mannen doen namelijk alleen maar echte mannen sporten, zoals voetbal, basketbal en vechtsporten.

Deze uitlatingen zijn allang niet meer van deze tijd. Wat de meesten mensen niet weten is dat Yoga werd vroegers zelfs alleen maar door mannen beoefend en tegenwoordig is dat zowel door mannen als vrouwen.

Yoga is helemaal hip. De mensen die yogalessen volgen zijn heel verschillend, want yoga is voor iedereen, mannen vrouwen, kids, 65+’ers en alles daar tussen in.

Yoga voor mannen moet je niet zien als een sport. Er zijn verschillende intensieve yogavormen zoals Bikram, Asthanga en Poweryoga, maar het gaat toch meer om de ademhaling en balans te vinden tussen lichaam en geest.
Bij de meeste sporten gaat om presteren, anders dan bij yoga. Competitie is niet aan de aan orde en je doet wat je kunt en waar jezelf toe in staan bent.

En of yoga saai is? Zeer zeker niet. Yoga beoefenen naast fitness en duursporten is yoga een absolute fijne tegenhanger en is heerlijk dit naast eerder genoemde sporten te beoefenen.

Dus even geen kracht. Conditie opvijzelen en adrenaline door het lichaam pompen. En niets moeten! Helemaal tot rust komen en je kunt je lekker ontspannen en je body & mind tot rust brengen. Even geen telefoon en andere zaken waar je je denkt druk over te moeten maken.

Yoga voor mannen kan dus prima naast normale sporten of om even lekker te ontspannen na een drukke dag werken.
Kom gerust langs voor een proefles

Wanneer?
Woensdagavond 20.30u – 21.30u
Docent: Hillary

broga