Yin Yoga

Het mooiste is de stilte tussen wat is geweest en wat je moet doen (Hennie Vrienten)
Yang is about changing the world; Yin accepts the world as it is (Bernie Clark)

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven in geblazen.

Wat is yin yoga?
Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaand leven waar we dagelijks mee te maken hebben.
Tijdens het beoefenen van de yin yoga wordt het bindweefsel op een ontspannen manier maximaal belast, door 2 tot 5 minuten in een houding te blijven. De Yin Yoga houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de heupen, de knieën, de enkels, het bekken en de wervelkolom te beïnvloeden. Door de Yin Yoga houdingen worden ook de betreffende gewrichten beweeglijker en actiever.

Het effect
Het effect van Yin Yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Als je langere tijd in de Yin Yoga houdingen (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Een van de mooiste voordelen van Yin Yoga is de stilte die het kan brengen.

Voor iedereen!
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en daarom geschikt voor iedereen. Deze vorm van yoga kan ook worden beoefend als balans van elke actieve of dynamische vorm van bewegen (b.v. een dynamische vorm van yoga of hardlopen) of als balans voor een langdurige, eenzijdig fysieke belasting. Yin Yoga is ook geschikt door mensen met klachten en aandoeningen, zoals rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie. In aangepaste vorm kan Yin Yoga zelfs ook tijdens de lunchpauze vanuit een stoel worden beoefend, met een fitte, meer geconcentreerde werknemer als resultaat.

wanneer?
Donderdag 20.45u – 21.45u
vrijdag 10.00u – 11.15u

Een proefles is gratis

Meer lezen en weten over Yin Yoga?
-Yin Yoga Principles & Practise
Paul Grilley
-The Complete guide to Yin Yoga
Bernie Clark
-Waar je ook gaat daar ben je- Meditatie in het dagelijks leven
Jon Kabat-Zinn
-Yoga geeft ruimte
Skadi van Paasschen
-Yin Yoga
Stefanie Arends