Yin Yoga Medicine 1 op 1 behandelingen

Deze tak binnen de Yin Yoga richt zich vooral op individuele sessies.
Deze begeleiding is voor diegene die net iets extra’s nodig heeft.


In het nieuwe jaar start Yogastudio byHillz met een op een behandelingen voor chronische klachten in b.v. nek- en schouders, knie en enkelklachten en bekken en- rugklachten.

Omdat deze gebieden extra aandacht vragen worden de behandelingen niet in groepsverband of groepen groter dan 4 personen uitgevoerd. Dit om de kwaliteit, aandacht en tijd van de client te waarborgen.

De basis
Aan de basis staat de gedachte dat het lichaam in een gezonde staat beschikt en over een zelfherstellend vermogen. Zodra er ergens bewegingsverlies optreedt in het bindweefsel zal dat gevolgen hebben op andere plekken die een structurele relatie met het gemankeerde weefsel hebben. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam neemt dan af, waardoor klachten ontstaan.

Technieken

Welke technieken worden er gebruikt? Yin Medicine is gericht op het losmaken van het spier- en bindweefsel. Aan een Yin Medicine behandeling komen geen medicijnen of apparaten te pas. Ik werk met verschilllende houdingen uit de Yin Yoga, waarbij we met name het bindweefsel in het het lichaam oprekken in het gebied waar nodig. Dit zullen er per sessie niet meer dan drie zijn. Bij elke houding bespreek ik hoe de houding uit te voeren, zorg dat je comfortabel bent en door middel van je ademhaling ontspant, loslaat om zo ruimte in het gekwetste gebied te creëren.

De houdingen
Alle houdingen worden rustig opgebouwd. Na elke houding is er een kort ontspanningsmoment. Aan het einde van de les wordt kort besproken hoe je de oefeningen hebt ervaren en krijg je een houding mee om thuis te oefenen en je deze eigen te maken.
Aantal behandelingen
Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Tussen de Yin Medicine behandelingen zitten soms enkele weken. Het doel van de behandeling is immers niet het rechtstreeks verhelpen van de klachten; het is het zelfherstellend vermogen van het lichaam van de patiënt dat gestimuleerd wordt door de behandeling.

Tussen de behandelingen door kan er gekozen worden om deel te nemen aan een wekelijkse groepsles Yin yoga, maar dit is niet verplicht, echter wel raadzaam. Mijn visie is dat elk deel van het lichaam beweegt en daarbij in verbinding staat met andere delen van het lichaam.

Yin Yoga Medicine (meer informatie)

Iedere keer weer last van een pijnlijke onderrug, last van je knie, hoofdpijn, slapeloze nachten of stress gerelateerde klachten?
Zit jij voor je gevoel letterlijk vast? Kom je lichamelijk of geestelijk niet verder, en wil je hier mee aan de slag? Dan is Yin Yoga Medicine wat voor jou!

Yin Yoga Medicine is voor iedereen die wat extra aandacht wil geven aan een ‘probleemgebied’ of gewrichten die om aandacht vragen. Dit kan in een individuele sessie of in een klein groepje.

Yin Yoga Medicine kan goed helpen bij lichamelijke klachten, zoals bij:

schouder- en nekklachten, hoofdpijn
rugklachten
pijn in heupen en bekken
knie- en enkelklachten
Ook kan Yin Yoga Medicine goed helpen bij mentale klachten, zoals bij:

stress, spanning of burnout
piekeren en slaapproblemen
We gaan aan de slag met een aantal yin yoga houdingen en met inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie zal je worden begeleid en ondersteund.

We maken ruimte in lichaam en geest en stimuleren het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het bindweefsel wordt weer soepel en de bijbehorende meridianen worden gestimuleerd.

Een heerlijke ontspannen sessie ook als je geen specifieke klachten hebt maar gewoon een beetje extra aandacht aan jezelf wil geven!

Cranio-Sacraal:
Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) begeleiding is een techniek om blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te heffen.

Het doel van een Cranio-sacraal behandeling is een ontspanning te bewerkstelligen in het Cranio-sacraal systeem en het faciaal (bindweefsel) systeem. Cranio sacraal nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelfherstellend vermogen te stimuleren.

Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie. Op een ontspannen manier wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten (Acupunctuur punten) van het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven en zorgt voor ontspanning op een heel diep niveau, het harmoniseren van de energiestroom leidt naar rust. Shiatsu blijkt een waardevolle methode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard, en voor het verbeteren van de algehele gezondheid.

Functionele osteopathie

De functionele osteopathie is een begeleidingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. De functionele osteopathie gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit op alle andere gewrichten invloed.

Met oscillerende technieken ontstaat er een ontspanning in het spierweefsel zodat het omliggende weefsel/gewricht zich weer kan herstellen en afstemmen.

Voor meer informatie of kosten en/of het maken van een afspraak: stel je vraag via het contactformulier op deze website.