Do-In Yoga / Easy Yoga

Do-In is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v.Chr. in China is ontstaan en daarna verder werd ontwikkeld in Japan. Deze oefenvorm is voortgekomen uit de oosterse geneeskunde die zich traditioneel richt op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften.

Wat is Do-In Yoga?

‘Do-In’ betekent letterlijk ‘de reis naar binnen’. Deze bewegingsleer bestaat uit een systeem van oefeningen om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Do-In Yoga maakt gebruik van de vijf elementen die binnen de oosterse geneeskunde worden gebruikt (metaal, hout, water, vuur en aarde) en de meridianen waar levensenergie (‘Ki’) doorheen stroomt. De oefeningen zijn gericht op het in balans brengen van deze Ki. Hierdoor word je je bewust van je eigen energie, zodat blokkades worden opgeheven en je lichaamshouding verbetert.

Wat is het verschil tussen Do-In Yoga en (Hatha) Yoga?

Bij Do-In Yoga ligt het accent meer op het stimuleren van de drukpunten en de energiestrómen (meridianen) in het lichaam. (Hatha) Yoga is meer gericht op het uitvoeren van houdingen en oefeningen, die aan de energiecéntra (chakra’s) zijn gerelateerd.

Waarom Do-In Yoga?

Do-In verbetert het concentratievermogen, doordat je bewust bezig bent met je ademhaling en het uitvoeren van de oefeningen. Do-In is goed voor lichaam en geest. Je voelt je energieker, soepeler en fitter. Door het beoefenen van Do-In Yoga breng je je energiesysteem helemaal in balans.

Een les bestaat uit:

  • Opwarm(-/losmaak)oefeningen
  • Meridiaanstrekkingen (meridianen zijn energiestromen in ons
    lichaam die gekoppeld zijn aan de organen)
  • Concentratie- en meditatieoefeningen voor het opbouwen van Ki (levensenergie)
  • Reguleren van de ademhaling
  • Do-In Ankyo: massagetechnieken, uit te voeren op jezelf of bij een partner

Do-In Yoga is leuk, laagdrempelig, heilzaam, absoluut niet zweverig en toegankelijk voor iedereen

Wat is Easy yoga?

Easy yoga is een rustige vorm van yoga. Je doet langzaam en met veel aandacht de yogahoudingen. Het is een goede manier om spanningen te laten verminderen en om het lichaam sterk en tegelijkertijd soepeler te laten worden.
Bij Easy Yoga houd je flow in de les, maar verlaag je de intensiteit waardoor deze lesvorm heel toegankelijk is voor beginners.

Deze yogales wordt gecombineerd met een verschillende aspecten uit Do-In Yoga.
Een hele fijne les waarin je je bewust wordt van de ‘prana” of wel levensenergie die door je lichaam stroomt.

Do-In yoga gaat op maandag verder als Easy yoga voor beginners.
Op woensdagavond wordt het een combi tussen Do-In en Easy yoga (prima les als je voor het eerst yoga gaat beoefenen)
Kom gerust langs voor een proefles.

Docent: Gittie Weisser-Kiemel
Wanneer: maandag: 19.30u
Docent: Gittie Weisser-Kiemel
Wanneer: Hillary: 19.30uDe oude Chinezen kenden aan Do-In meer heilzame krachten toe. Zo zou het een verjongend effect hebben en het leven verlengen. Da’s natuurlijk mooi meegenomen!

Do-In Yoga Nederland
Meer weten? Klik hier