What’s new byHillz?

VOORAANKONDIGING YINYOGA 3.3

Yinyoga is een vorm van yoga welke al eeuwen oud is.
Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven in geblazen door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle yang-vormen een plaats verdient. Yinyoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten.
Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Yinyoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit wederom stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.
Het effect van Yin yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.
Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid, en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Yinyoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yinyoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben.

WAT MAAKT YIN 3.3 ANDERS DAN YINYOGA?
In Yin 3.3 gaan we verder dan alleen het rekken van bindweefsel. Gaan we voorbij de materie en is een zeer helend.
Herhaling maakt dat we gaan herinneren, dat we letterlijk contact kunnen maken met al onze lagen (tot diep in onze kern) en met alles wat daarin opgeslagen ligt. De herinnering maakt dat we weer gaan herkennen dat we niet ons lichaam zijn. We are all one! Iedere omschrijving doet de deze vorm te kort. Yin 3.3 dien je gewoon zelf te beleven…

Wanneer?
Medio Januari 2020
Dag en datum volgt
Kosten: € 15,00
Docent: Hillary
Aanmelden heel graag via:

info@yogabyhillz.nl